När nej till mat är en förolämpning

Varför är det viktigt att inte vara rädd för att äta någonting? Jag menar rädd därför att den med #ortorexi äter inte nyttigt utan är istället rädd för allt onyttigt. Här är ett levande exempel på när det är en fördel med att vara fri från matrestriktioner när man är utomlands.

Mat på snurrande skiva

I Kina hedrar man gäster med god mat i stora sällskap. Maten placeras på vad som kallas ”lazy Suzy”. Mittpartiet av det runda bordet har en snurrande skiva så att maträtterna som lastas på en efter en, kan smakas av samtliga runt bordet.  Minst tolv rätter ( men vanligtvis kommer lika många kalla förrätter innan dess) är värdens sätt att visa hur mycket man uppskattar sina gäster. Att inte smaka på allt och säga nej tack är oartigt.

Förolämpning

För den med #ortorexia_atletika kan jag tillägga att man alltid hittar träningsplatser här i Kina. Däremot kan man inte skylla på träning och skippa en middag.

Kommentera