Midsommar fest eller plåga

on

För min del var det en mycket trevlig fest ute på en gård med får och getter. Hundar som lekte (och jag med dom), brännboll och ett fyrtital gäster. Vi pratade om allt från hälsa och litteratur till politik utan några som helst ledsamheter. Mycket god mat, en sol som sken och ingen som trasslade till det.

Många möter tyvärr en helt annan Midsommar. Alkohol som rinner över, skrik och skrän. Kvinnor och barn som får utstå skällsord och våld hör till alkoholmissbruk och tyvärr ser många på i tystnad. Det är inte särskilt svårt att upptäcka någon som trippar på tå för att inte ”störa” och väcka björnen som sover.

Våga motarbeta våldets tystnad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.