Misogyni och modiga män

on

De senaste dagarnas rapportering om kvinnor som mördas av sina partners fick mig att minnas journalisten Jenny Nordbergs artikel i Svenska Dagbladet 2021 om misogyni och män som hatar kvinnor. Om mannen med makt som fick en presskonferens live där han såg sig själv som extra pappa till en 40 år yngre student som ville ha sex med honom enligt hans utsaga (weird dad). Han fick sitt utrymme att spy galla över den unga studenten. Och vad gjorde media ex SVT? ”Det var olyckligt” menade man medan kvinnan i fråga nu har en skyddad identitet och får gömma sig för fler kvinnohatare. Vilken avsaknad på självkritik och moraletik har en gammal gubbe som sätter på sin student? Hur man man bekräfta mans makt genom att han får spy galla helt fritt medan man inte låter henne ge sin version? Objektiv media?????

Jenny Nordberg skrev att hon helt uppriktigt var rädd för att skriva om hur fel hon tycker det är. Hon var rädd för repressalier uppenbarligen men hade det mod och den rättrådighet som krävs för att uttrycka vad som är fel offentligt. Men var fanns alla protesterande män? Var dom också rädda? Rädda för repressalier från män med makt? Wall Streets starka män?

De manliga vänner som ingår i min bekantskapskrets utövar inte våld mot sina kvinnor. Män som våldför sig på kvinnor fysiskt, psykiskt eller sexuellt är i mina ögon inget annat än förtappade svaga män. Men nu undrar jag, varför är det mestadels kvinnor som skriver om hur fel liknande våldshändelser är? Var finns ni tuffa män som vågar gå emot våldsamma män? Ni som älskar kvinnor lika mycket som vi älskar er?

Efter alla mina år som kampsportare, för övrigt i full kontakt, träffade jag många modiga män som fajtades i en ring efter regler. Tuffa, modiga, starka och långt ifrån de män som utnyttjar sin maktposition till att förtala kvinnor, i det här fallet en ung student, eller slår sina mindre och många gånger försvarslösa kvinnor.

Jag kan inte annat än att säga tack till Jenny Nordberg, Unizon, Tjejzonen med flera och än en gång undra, var finns de manliga skribenterna, tyckarna, mediakillarna……….Och, om ni vill se exempel på män som inte är värda namnet man varför inte titta på den norska serien EXIT.

Vi som älskar män och vi som älskar kvinnor, dags att göra våra röster hörda?

PS Tack regeringen som skjuter till nya miljoner för att bekämpa Våld i nära relationer.

Foto Mika Baumeister

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.