Misogyni och modiga män

on

Jag läste journalisten Jenny Nordbergs artikel i Svenska Dagbladet om misogyni och män som hatar kvinnor. Om mannen med makt som fick en presskonferens live där han såg sig själv som extra pappa till en 40 år yngre student som ville ha sex med honom enligt hans utsaga (weird dad). Han fick sitt utrymme att spy galla över den unga studenten. Och vad gjorde media ex SVT? ”Det var olyckligt” menade man medan kvinnan i fråga nu har en skyddad identitet och får gömma sig för fler kvinnohatare. Vilken avsaknad på självkritik och moraletik har en gammal gubbe som sätter på sin student? Hur man man bekräfta mans makt genom att han får spy galla helt fritt medan man inte låter henne ge sin version? Objektiv media?????

Jenny Nordberg skriver att hon helt uppriktigt är rädd för att skriva om hur fel hon tycker det är. Hon är rädd för repressalier uppenbarligen men har det mod och den rättrådighet som krävs för att uttrycka vad som är fel offentligt. Men var finns alla protesterande män? Är ni också rädda? Rädda för repressalier från män med makt? Wall Street starka män?

De manliga vänner som ingår i min bekantskapskrets utövar inte våld mot sina kvinnor. Män som våldför sig på kvinnor fysiskt, psykiskt eller sexuellt är i mina ögon inget annat än förtappade svaga män. Men nu undrar jag, varför är det mestadels kvinnor som skriver om hur fel liknande våldshändelser är? Var finns ni tuffa män som vågar gå emot våldsamma män? Ni som älskar kvinnor lika mycket som vi älskar er?

Efter alla mina år som kampsportare, för övrigt i full kontakt, träffade jag många modiga män som fajtades i en ring efter regler. Tuffa, modiga, starka och långt ifrån de män som utnyttjar sin maktposition till att förtala kvinnor, i det här fallet en ung student, eller slår sina mindre och många gånger försvarslösa kvinnor.

Jag kan inte annat än att säga tack till Jenny Nordberg och än en gång undra, var finns de manliga skribenterna, tyckarna, mediakillarna……….Och, om ni vill se exempel på män som inte är värda namnet man varför inte titta på den norska serien EXIT.

Vi som älskar män och vi som älskar kvinnor, dags att göra våra röster hörda?

Foto Mika Baumeister

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.