Målmedveten träning för smarta

Idag tränar många för att bara träna. Frågar man om målet är det ofta att vara smalare, mer deffad, rippad eller annat. Med andra ord man vill uppnå en effekt av bantning som visar sig estetiskt. Träning ska ju egentligen syfta till att bibehålla eller förbättra någon kapacitet såsom exempelvis styrka eller uthållighet. Det finns ett och annat man kan beröra när det gäller träningsupplägg.

  1. Sätt ett mål
  2. Sätt ett rimligt mål i förhållande till din potential
  3. Planera över tid (helst bör någon med tränarutbildning göra det, att vara aktiv betyder inte att man kan tränarskap)
  4. Strukturera innehåll efter vad du vill uppnå.

Exempelvis leder tuff träning ofta till att du blir starkare och/eller uthålligare medan specifik träning leder till att man förbättrar fokus, planering och teknik.  Båda sätten kan förbättra prestationsförmågan men man bör variera.

Att köra sig dyngtrött är inte ett medel för framgång. Att träna smart innebär att träningsplanera smart. 

Kommentera