Torsdagsös

Ibland är det små saker som lyser upp tillvaron. Pizzan är uppäten och EM i konståkning pågår – vad kan man mer begära? Mätt och belåten och fantastisk åkning av konståkningspar som utstrålar tusentals timmar av träning Vinster och förluster – idrotten såsom en spegel av livet.

Kloka kunder

Dagen har varit full av speciella möten. Någon som haft ortorexi i över 25 år och som står på tröskeln mellan det sjuka och friska valet. En klok 18-åring som insett att ett vuxet liv med tvångsmässig mat och träning inte är ett värdigt liv blev ett möte värt att minnas. En ung kvinna som just avklarat sina studier mot alla ortorexiodds. Bra jobbat. Min kollega är en glädje för dagen. Urusel på att brygga kaffe men med  så många fantastiska kvaliteter som förgyller vardagen. Humor framför allt.

Maskindans

Bäst av allt var att jag även kunde klämma in lite maskindans. Alltid lika roligt, alltid lika utmanande. Vår dansarkad är guld värd och vilken träningsmaskin kan slå den? Man utmanar sin balans, koordination, reaktionsförmåga och får en grym kondition. Långt kvar till mina barns kapacitet men skam den som ger sig. Jag får smygträna.

När tränade du för att det är kul senast?