Om Kost

Ukraina middagDet finns tusentals personer som skriver och pratar om mat.  Kockar, dietister, skribenter, personliga tränare, bloggare, nutritionister, lärare, tränare, föräldrar, tandläkare, hemmafruar, TV-profiler, kändisar och kleti och pleti.  Alla har något att säga och tycka om mat. Den bok som sålts näst bäst efter bibeln är en kakbok. Vad säger det oss? Vi är fullkomligt överösta med matinformation som i vissa fall kan göra oss sjukare än friskare. Nu kanske du gör en snabb koppling till att det är skräpmaten som avses med föregående kommentar? Nej faktiskt inte.

Jag har under många år arbetat med bantande, ätstörda, elitidrottare, sjuka eller friska personer som alla äter på olika sätt. Hundratals dieter har passerat mina ögon och några har förlorat livet efter en tragisk och smärtsam bantarresa. Hur kommer det sig att vissa som äter i princip likadant som andra håller vikten, är friska och glada medan andra sliter i bantarträsket? Ständig återhållsamhet, beslutsångest och oro för att bli tjock. Jag kommer att skriva om mat på mitt sätt vilket innebär flera perspektiv än enbart energi- och näringsbaserat.

Det får vara nog med skrämselpropaganda och matporr! Ingen mår bra av det (undantaget de producenter som kammar hem dina pengar när du köper din kvarg, broccoli eller keso….).