Om Träning

video pow pilatesFysisk aktivitet är rubriken för all fysisk aktivitet som höjer puls och energikrav såsom promenader, trädgårdsarbete eller städning. Träning, är en subkategori  som syftar på en organiserad och regelbunden aktivitet, med syftet att bibehålla eller förbättra prestationsförmågan.  Det gäller att hålla ordning på skillnaden,  inte minst mellan hälsorelaterad respektive prestationsinriktad träning. Eller varför inte mellan syftet att förbättra en förmåga kontra banta? Att promenera och räkna kalorier har exempelvis ingenting med träning att göra. Men det kan självfallet vara en fysisk aktivitet med andra fördelar (eller nackdelar).

Jag kommer att ge tips och idéer om hur man kan planera sin träning, hur man kan utföra olika övningar med rätt teknik, hur man kan fila på syfte och mål med träningen, hur man kan undvika skador och överträning, hur träning och hälsa/ohälsa hänger samman med mera.

Tre tusen olika övningar för olika syften ligger i min rörelsebank och självfallet kommer jag att svara på frågor! Tidigare inlägg hittar du i menyraden eller längst ned under kategorier på den första sidan.