Inget sex under fotbolls VM

on

En rysk parlamentariker, Tamara Pletnyova,  gav sina medborgare rådet att undvika sex med utlänningar under VM i fotboll som bekant går i Ryssland. Hon menade att det var bättre att hitta en rysk partner.  Om personen är av annan ras är det värre, menade hon. Vi ska föda våra egna barn. ”jag är ingen nationalist, fortsatte hon men jag vet att barnen blir lidande och blir kvar här med sina mödrar”.  President Putin har tidigare varnat över det sjunkande befolkningstalet.

Steg för steg

Hur kunde det gå så här långt? Jag minns tiden då muren föll och det var en helt annan öppenhet i Ryssland. Det varma och sociala Ryssland som jag älskade att besöka. Men med åren har alltmer skrämselpropaganda förekommit där man allt mer varnat för utländska hot. Steg för steg verkar detta ha utvecklats till rasism för det är väl trots allt det vi menar när man avråder från att ha en relation med andra raser?

Är det inte bra att vi i Sverige inte skrämmer vår befolkning för invandrare, andra raser eller religioner som kan utvecklas till rasism. Eller?

Kommentera