National Palace muséet

on

Det tar en timme att ta sig till muséet med tunnelbana och buss men det är det värt. Flera våningar med dyrgriper från 1200-talet f.Kr. och genom alla dynastier. Porslin, jade och målningar, stora som små på alla våningsplan vilket kräver tid och tålamod av besökaren.

Jag blev imponerad av sex synkroniserade kameror som vandrade över en klassisk målning och fick figurerna i målningen att röra på sig. Det gjorde tavlan levande på ett helt annat sätt än som stillbild.

Det mest ovanliga var däremot ett litet kafé på bottenvåningen som inte alls levde upp till de krav som man har på mat i det här landet. Vi skippade det för ett mindre ställe inne i det lilla samhället Shilin istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.