Kuriosa och mat på Night Market

on

Det är trångt och livligt på en nattmarknad för stånden ligger tätare än tätt. Snabbmat på kinesiska skulle man kunna sammanfatta det som. Taiwanesisk mat är en riktig utmaning för västerlänningar eftersom det handlar till stor del om inälvsmat. Man kanske rynkar på näsan åt det men minns väl att blodpudding, pölsa och Pitepalt inte är det enklaste för österländska turister som besöker Sverige.

Taiwanesisk husmanskost

Hur som helst, stekta larver retar inte aptiten direkt men kanske är det något för alla som vill ha protein men lite kalorier? Vem vet.

Protein larver

Det svåraste för en västerlänning är att följa lokala traditioner (vilket vi ofta tycker är självklart att våra turister bör göra) när det handlar om mat. För mat är en social företeelse och det finns en oskriven regel som säger att man äter det som bjuds. För de som önskar att göra affärer i Kina är det stört omöjligt om man inleder med att förolämpa den som bjuder genom att inte äta.

Mat på nattmarknaden i Taipei

Det är inte bara vad som kan vara knepigt utan även mängden. Nu är Taiwanesisk mat något av det mest udda så tack och lov är Taipei en stad där det finns fantastisk mat från alla olika provinser i Kina. Naturligtvis finns även japanska, koreanska och andra sydostasiatiska restauranger så ingen lider svältnöd i Taiwan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.