Jul i Kowloon

on

Tillbaka i Hong Kong igen för att fira julafton vilket vi gjorde. Det blev kanske inte direkt vad vi tänkt oss. Starten i Kung Fu parken i Kowloon var helt okey. Vi var lite senare än vanligt så många yngre hade fortsatt till jobbet efter sedvanlig morgonträning. Men pensionärerna var kvar och gjorde sin tai chi, utförde svärdsrutiner, dansade i grupp eller gick baklänges. En och annan gick i cirklar i labyrinten som finns där och självfallet stod många och stretchade lite här och där. Det typiska med kinesisk parkträning är den enkelhet som omger aktiviteten. Inga årskort och inga speciella kläder utan bara sig själv och en park.

Gallerian vid hamnen Kowloon

Shoppingrunda längst Nathan Road är en tradition och så även den här gången. Vi avrundade i gallerian nere vid kajen med kaffe och trevliga juluppträdanden.

Vi gick så många timmar att det blev middag på hotellet för ovanlighetens skull. Inte ens kinesiskt utan det blev traditionell japansk Teppanyaki. Tur var väl det för sedan drog det ihop sig.

Julafton i Kowloon …..

Protesterna i Hong Kong flyttar sig runt och just på julafton samlades man precis utanför vårt hotell. Kravallpoliser och tusentals som protesterade. Man kan följa det mesta via Twitter Hong Kong Riots men tro mig, det är annorlunda när man är mitt i det. Var ute på gatan och filmade medan hotellen inom bråkdelen av en sekund hade ”lock down” för att säkra sina gäster och faciliteten.

En märklig julafton minst sagt och definitivt en som man kommer att minnas precis som den gång jag var här under Tsunanim.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.