Kontraster berikar

on

yvonnelin_solbasket_träning_solLivet är relativt vilket är vad som gör det så intressant och härligt att leva. Igår överraskade solen och värmen helt oväntat. Det var strålande väder och varmt. Jag satt på gården i bikini med ett glas vin och läste artiklar om självkänsla och önskan att tillhöra. Spännande läsning men jag gladde mig mest åt sommarkänslan som jag inte hade räknat med. Hösten ångrade sig och sommaren kom tillbaka.

yvonnelin_snopen:shortsFylld av glädje och entusiasm över att sommaren kanske trots allt inte är helt över, gick jag ut i shorts och linne idag (någon överlevnadsinstinkt fick mig att ta med en kofta). Det var kallt och blåsigt med en sol som gömt sig bakom alla moln. Ståndaktigt traskade jag på och levde några timmar i drömmen att allt skulle kunna bli som igår. Men så blev det nu inte och än en gång får man lägga till erfarenheten att gårdagen är historia som inte kan upprepas. Som de gamla grekerna sa: du kan aldrig kliva ned i samma bäck två gånger. Som man lärde sig i sannolikhetsläran en gång i tiden – varje gång du kastar en tärning är det samma sannolikhet att du får siffran 6. Det finns inget samband med det som redan hänt.

Den som lever han lär men det känns skönt att få förvränga fakta ibland. Jag vill att det ska bli varmt och tänker fortsätta att tro att eftersom sommaren kom i lördags kan den ju faktiskt komma imorgon.

Kommentera