Carlshälls Gård – och Brännvinskungen

on

Härlig kväll på Carlhäll

yvonnelin_brännvinskungens salyvonnelin_bni

En riktigt angenäm kväll på Carlhälls Gård tillsammans med affärskollegor. Jag hade ingen aning om att det fanns en så anrik och fin gård så centralt. Långholmen är vackert och Carlshälls Gård ligger vid vattnet. Gården köptes 1874 av den välkände Brännvinskungen som för övrigt pryder våra vodkaflaskor. Byggnaden är vacker, framför allt brännvinskungens sal som är unik i sitt slag. Vi fick en historisk tillbakablick av ägaren Torbjörn Svensson som driver stället med sin fru.

yvonnelin_rådjuryvonnelin_marängUtsökt mat

Vi åt helstekt hjortinnanlår med stuvad kål, krispig ostronskivling i rödvinssky med rostad Anyapotatis. Kan definitivt rekommenderas! Efterrätten lingonbakat höstäpple kändes helt rätt för tiden särskilt när den pryddes av havretosca, kanelglass och limemaräng. Nej nu blir jag hungrig igen när jag tänker på den goda maten. Det lär bli Julbord på Carlshäll i år.

Kommentera