Gunilla fyller år

on
gudom Gunilla och gudfar Ove när Nathalie tog studenten
gudmor Gunilla och gudfar Ove när Nathalie tog studenten

Hipp hipp hurra för Gunilla idag

Idag fyller Gunilla Nilsson (fd Samuelsson) år. Jämt. Det firar hon med familj i Spanien. Vi började känna varandra i årskurs 1 i Bäckahagens skola. Det är länge sedan men man minns fortfarande trädens rötter på de olika stigar man sprang på under en tid när skog och träd fanns kvar.

Gudmor till Nathalie

Gudmor till vår dotter är hon dessutom och vem kan väl vara bättre gudmor än den som känner till alla ungdomens hyss och faror och har tre döttrar själv? Idag är en dag att minnas allt det roliga vi gjort tillsammans. Pryotiden på stallet Stettin i Katrineholm, alla hyss i Viala och inte minst vår tågluffartid.

gunillanilssonJag är tacksam för att hon kånkade en spyende sjuk väninna från Paris till London (fick ta blindtarmen akut när jag kom hem). Pengarna tog slut och vi sov i parker. Något man kunde göra på den tiden. Liksom sjunga och dansa på gatorna för att tjäna ihop pengar till överlevnad.

Alla somrar i Viala

yvonnelin_gunillapalandetJag minns alla dagar på landet. Mest minns jag all gymnastik vi gjorde men självklart alla gånger man smög ut på natten.

Du var min barnmorska

Men inte minst minns jag när jag hotade med abort om du inte ville vara min barnmorska (något värre kan man nog inte säga till den yrkeskåren). Nathalie har fått tio fingrar och tio tår, humor och hälsa efter din fina hjälp till världen.

Utbildning i Moskva i 36:e veckan

yvonnelin_moscowwinterVem kan väl glömma vår kurs om gravidaträning för idrottslärare i Moskva. 30 grader kallt, jag två veckor innan förlossning och min kära man som fick vara din översättare på kursen (gulkroppar, flytningar, framfall och klamydia var några av termerna som skulle översättas). En fantastisk kurs där en hop med gravida kvinnor bara dök upp för att få lyssna och fråga.

Stort grattis till dig idag Gunilla, en äkta 56:a. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.