Folkhälsan förfärar

Idag stod hälsovetenskap på PT schemat vilket är ett ämne som jag tycker mycket om att undervisa i. Att arbeta som tränare är en ynnest och det gäller att kunna skilja på fitness-, hälso- och prestationsinriktad träning.

yvonnelin_plackAtt träna för att behålla eller förbättra hälsan, förbättra sin fysiska förmåga eller gå ner i vikt skiljer sig trots allt åt. Hur ska man förhålla sig som PT när man har någon med högt blodtryck, inklämning i axeln eller anorexia var några av de frågor som man fick svar på. Hur länge ska man vila, vilka belastningar är adekvata, vad är en lämplig träningsfrekvens, varför inträder ackomodation, vilka metoder passar vem var andra frågor.

Det finns inga dåliga övningar. Det finns däremot dåliga övningsval sett till personens mål och potential. 

Kommentera