Bilen REX

Det är något visst med bilar. Vissa mer än andra. För vår familj var det bilen Rex. Det var den första nya bil vi köpte efter barnen hade kräkts färdigt och deras ben blivit för långa för att sparka på bilsätena. En svart liten Honda som doftade allt annat än barnspyor och lera.

Åren gick och många bilar har det blivit efter vår svarta lilla Honda. Först köpte vi en likadan modell fast blå. Inte samma känsla alls. Nya märken har det blivit med åren och fast vi älskar vår nuvarande Audi så var vår svarta Honda något alldeles speciellt.

Vad är oddsen för att man ska stöta på sin gamla bil? Inte så höga, men det gör vi var och varannan dag. Den nya ägaren bor tydligen i vårt bostadsområde för vi ser den stå parkerad utanför vårt hus ganska ofta. Så man klappar lite på den när man går förbi.

Kommentera