Den som lyssnar lär sig

on

”Den bästa skolan är vid en åldrings fötter”.

Ibland är det värt att säga vad man tycker spontant. Det var just vad jag gjorde i Vegas när vi satt och åt frukost och en äldre man satte sig ner vid vårt långbord. Han hade en keps som det stod ”US AIR FORCE” med underrubriken Retired. Efter att ha sagt att jag gillade hans keps kom samtalet igång. Det visade sig att han var en finansiell expert som umgåtts med topp-politiker i både senaten och kongressen. Han flyttade till Vegas som så många andra miljonärer, för att betala lägre skatt. Han hade en härlig livshistoria att berätta och inte minst var han en finansiell expert som det var spännande att lyssna på.

En timme in i samtalet dök ytterligare en 80-åring upp (såg ut som max 60). Hans pappa hade dött i koncetrationslägren men han själv, syskon och mamman hade hunnit att fly till Storbritannien 1939. Även han hade en fantastisk livshistoria att förtälja. Men kanske var det mest intressanta att den ena var republikan och den andra demokrat men ingen var nöjd med den röra som nu pågår inom amerikansk politik.

Kommentera