Bedårande barn utan föräldrar

Vuxen barnsång på Sergelgatan

Idag strosade man omkring på stan utan något särskilt mål. Köpte en kaffepress, läderjacka och lite strumpor.  När jag med familj kom in på Sergelgatan hörde vi någon sjunga titellåten från Titanic. En ung tjej tänkte jag eftersom jag inte såg den lilla killen bakom folksamlingen.

Faktum är att de var två stycken små pojkar i röda bysor och vita skjortor som var till synes världsvana att sjunga inför publik. Gester och sång var väl inövade och publiken var hänförd.

Pionjär eller ej?

För in del fick hela kontexten mig att tänka på rödgardisterna i Kina under kulturrevolutionen eller rysslands pionjärer. Det var så välregisserat och ingen förälder syntes till någonstans. Kanske helt fel men man är ett resultat av sin historia. Vackert sjöng de i alla fall.

En kommentar Lägg till din

  1. Karin skriver:

    Såg de små söta pojkarna den 29 sept utanföt Åhléns. De sjöng fantastiskt bra men jag fick en klump i magen. Ja min undran också, var var föräldrarna? Vem tog hand om pengarna de fick?

Kommentera