Det lilla oväntade glädjer oftast mest

Nu skänker vi gärna lite pengar

Vi sitter på tåget på väg till Calafel, en ort söder om Barcelona när två glada musikanter kliver på. Med varsin saxofon börjar de spela välkända och medryckande musik och vips så börjar alla dra på smilbanden. Naturligtvis gick de runt med en mugg efter de spelat klart och de inkasserade nog en bra peng för de flesta donerade slantar. Men vem vill inte betala för lite oförväntad glädje och välmående?

Men inte nu

Kontrasten med igår var slående. En man i fyrtioårsåldern kom in i metrovagnen och la sig på knä på golvet i mittgången och grät med bilder på sina barn. Hans bön om pengar besvarades inte för vem vill ge pengar till tiggare? Man undrar var denna utländska man kom ifrån, kanske en hemlös svensk?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.