Utmattad mamma

on

Satt och skrev när jag hörde ett barn skrika utanför. Inget allvarligt utan bara det där typiska argsinta skrik som barn har när de inte får som de vill. Efter en stund var jag tvungen att resa mig upp och kika ut genom fönstret eftersom skriken fortsatte.

TALANDE PROTEST

Mitt på trottoaren låg en unge på rygg i Jumping Jack position, med en avsparkad sko och skrek i högan sky. Mamman satt lutad mot väggen och verkade att ha givit upp, alternativt hade hon inlett en utmaningsduell.

SOM FÖRÄLDER FÖRSTÅR MAN

Innan jag fick barn hade jag så många uppfattningar om hur barn skulle tas om hand. Skrikande ungar i matbutiken var inget som jag tänkte tolerera. Men så damp barnen ner och livet började att te sig annorlunda. Härliga och älskade barn men utmattande däremellan och vips så var all barnpsykologi som bortblåst.

Innan jag visste ordet av kom hoten om indragna veckopengar och mutor av alla dess slag. Naiv som jag var gick jag på flera av manipuleringsmetoderna för att ställa den ena föräldern mot den andra.  Det tog många år innan jag såg igenom vippande ögonfransar och ”snälla”.

Nu är barnen vuxna och både dom och vi har överlevt småbarnsåren utan större blessyr. Jag är så stolt över dom. Men jag inser när jag ser mamman sittande där nere på gatan att jag förstår henne. Skulle helst vilja gå ner med en kopp kaffe och säga det till henne. Det tär på tålamodet ibland att ha barn i trotsåldern.

Undrar vad lilltjejen ville…..

Kommentera