Arma barn

on

Jag har som bekant en make som är född i Ukraina men som bott och studerat i Moskva sedan 11-årsåldern. Jag har själv besökt Ryssland ända sedan uppbrottet och Berlinmurens fall till fram tills invasionen av Ukraina. Numera är det omöjligt att åka dit framför allt för att man inte orkar med att se familj och vänner rättfärdiga den ”militär operationen mot nazisterna” som de säger.

Men idag brast hjärtat en bit till när vi tittade på rysk stads TV. En politiker framförde förslaget att förflytta alla ukrainska barn till militära internatskolor för att omskolas eftersom man menade att barnen var hjärntvättade av nazister. Det räckte inte med andra ord att man placerat ut mödrar och barn på ett sextiotal filtreringsanläggningar som det kallas och ändrat lagstiftningen så att ryska föräldrar kan snabbadoptera ukrainska barn. Nu ska man skilja dom från sina mammor ……..

Jag har inte längre ord för hur grymt det är men jag kan fortfarande uttrycka ilska för vår extremt rysspositiva #SVT. Hur är det möjligt att man när man beskriver fartygen med spannmål endast intervjuar ryska politiska företrädare och en utländsk kapten för fartyget? Räckte det inte med att man visade Ukrainas krigsbrott (de sköt en fånge i benet) men inte den avrättning som gjorts av drygt femtio ukrainska soldater? Varför har man inte rapporterat om Röda korset som transporterade mammor och barn direkt till Ryssland?

Som svensk har det nu gått så långt att jag skäms för mitt land och de som duckar för en extremt snedvriden Public Service som inte förmedlar objektiv information till sina medborgare.

Lidande barn är våra barn oavsett var de befinner sig

Men som alltid så hamnar mina egna omdömen i hälsosfären, hur kan man på detta brutala sätt skilja mammor och barn? Kanske inte så konstigt eftersom vi i Sverige även ger delad vårdnad till föräldrar där den ena misshandlat både partner och barn. Har vi fått en ideologi som liknar Rysslands? Bevara familjen oavsett? Kommer även vi ändra vår lagstiftning som i Ryssland där det numera är tillåtet att slå fru och barn i uppfostrande syfte? Eller som i USA förbjuda abort? Vart är vårt civilkurage på väg?

Nej jag engagerar min inte politiskt! Bara humanistiskt och hälsomässigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.