Rigid träning försämrar resultat

on

Det finns idag en rad bot-baserade träningsprogram som sällan gör någon individanpassning. I bästa fall tas hänsyn till ålder och träningserfarenhet men det är snarare ett undantag än en regel. Bland allmänheten råder ofta en missuppfattning gällande generaliserade träningsupplägg, nämligen att det som passar för en person passar alla. Så är det inte och den som följer det deviset riskerar att bli besviken när förväntat resultat uteblir.

Anatoli på cadillac

En av framgångsnycklarna inom träning är istället att följa de vetenskapligt belagda generella träningsprinciper som finns. En av dessa är att undvika ackomodation (resultatförbättring uteblir) vilket vanligtvis sker när man tränar för ensidigt. Så rigida träningsupplägg med samma övningar eller utförande gång efter gång lär inte enbart leda till stagnation utan kanske även överbelastningsskador.

Variation i träning är ett nyckelord för såväl motionärer som elitmotionärer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.