Ibland blir jag förvånad över hur personer med hög akademisk titel lyckas få TV tid bara för att man har en titel. Så länge man har radikala tips så verkar det vara fritt fram. Hoppa över frukost, skrota kolhydrater, ät mer fett……….. tar man inget ansvar för hur det faller sig i våra barn och ungdomars öron?
Idag är det bara ett fåtal flickor i ett stort antal skolor ska tilläggas, som äter lunch. Oftast för att de tycker att det är dålig mat vilket för dom är fläskpannkakor, köttbullar och makaroner o liknande som de skrämts upp att äta. Växande ungdomar behöver kolhydrater. En annan variant är skolor som serverar märkliga vegetariska rätter som smakar unk. Det är kanske bra om man kan laga god mat och inte fastna i ”utfodringstänk”.

Varför kan vi inte se till att skolmat helt enkelt har den variation som förespråkas av de flesta kostexperter? Självfallet med så bra ingredienser som ryms inom den budget man har. Idag verkar barn och unga, precis som många vuxna, få ångest över att ”man inte vet vad dom stoppar i”. Små barn har stora öron så tänk på vad ni säger om ”skräpmat”.