Present med omtanke

yvonnelin_60_presenter
När jag fyllde år fick jag bland annat en hink med lite saker i av mina barn. Saker som dom kopplar till mig som person. En flaska Cava av bästa sort, lyxig tvål med tedoft, lakritsskallar, en mugg med tak för de vet att jag vill ha en sommarstuga (de vet även att jag aldrig skulle ha tid med en stuga så kompromissen var bra) och riktigt bra kaffebönor. Nagellacket var däremot en överraskning. Mitt liv har inte direkt präglats av nagellack för kampsportande tjejer har sällan långa naglar. Eftersom jag fortfarande slår på säck blir det bara under semester i princip som jag har tid för mina naglar. Men jag förstod vinken.

yvonnelin_60_livet_plutoSå var det Pluto. Jag har alltid älskat Pluto och skrattar fortfarande lika mycket varje gång det är julafton och Pluto, Piff och Puff är i rutan. Kanske en gen från min pappa som jag minns allra mest från när han skrattade åt just Pluto. Att få presenter med omtanke och anknytning känns lite extra roligt tycker jag.

Frågan är om man bör köpa något som man själv tycker om eller som man tror personen tycker om? Det här finns det faktiskt lite olika uppfattningar om i öst och väst. Om man kommer med en bakad sockerkaka i Kina och inleder med ”det är inget speciellt men…,” så blir det lite märkligt i deras kultur. Varför ger du mig något du själv inte tycker är bra….

 

Kommentera