Sverige i ett nötskal 1 kg Momsregler

on

momsbokenHur är det möjligt att man kan skriva en bok som är blytung bara om moms? Skattemyndighetens bibel.  Sverige är ett land där man blir minst sagt orolig när man får ett brev från skattemyndigheten. För att inte tala om någon skattemas ringer. För i det här landet följer vi alla regler och Skattemyndigheten har makt, en myndighet man inte gärna stöter sig med kort och gott. Jag minns när man skickade polis för att hämta in Ingmar Bergman från Dramaten på grund av hans deklaration.

Skatteskrapan drar in skatt på krogarna numera

För i tiden var jag stolt och tyckte det var bra att vi hade hög skatt så att alla skulle få gratis skola och sjukvård. Jag pep en del över de höga arbetsgivaravgifterna men gav mig av samma anledning, det kom något gott ur det i slutändan. Jag hade sett för mycket i USA hur det gär när man inte har lägenhet och inte kan få jobb. När man inte har jobb och då inte kan få lägenhet eller en sjukförsäkring. Men idag undrar jag hur det är ställt med Sverige när vi betalar skyhöga arbetsgivaravgifter och ändå måste skaffa tilläggsförsäkringar samt och betala en del för vård. Frikort i all ära men säg mig vem som kan få en lägenhet i Stockholm utan att ha ett jobb? Men kanske kan man få ett jobb utan lägenhet fortfarande. Tältande studenter, uteliggare och barn som bor hemma tills de är 27-28 år. Något har hänt.

Kommentera