På väg till Nässjö

yvonnelin_sthcentral

Morgon i Stockholm och jag är på väg till Nässjö för att föreläsa. Ämnet för dagen är Motivation för Mat och Motion. Ett roligt ämne när man inser hur vi människor får drivkraft för att göra något och inte minst vad som får oss att ge upp. Vi skapar motivation i frontal cortex vilket är den främre delen av hjärnan där bland annat struktur och planering sker. När vi tappar motivation sker det via impulser från det limbiska systemet, vårt känslocentrum längre in i hjärnan som ibland kallas reptilhjärnan.

Vi gasar med förnuft och bromsar med känslor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.