Vi minns Drottninggatan idag

on

Idag är det ett år sedan vansinneskörningen på Drottninggatan. Jag minns den dagen mycket väl för vi var på Ylab när vi hörde om dådet. Tre av våra kunder var på väg till centralen för att ta tåget hem och jag minns oron fram tills vi fått kontakt med dom och hört att de var i säkerhet. Just Drottninggatan av alla gator, Ylab fanns där under 14 år innan flytten till Artillerigatan.

En mammas tankar

Men alla hade inte samma tur. Som mamma är det den lilla flickan som dog som gör mest ont. Pappan som inte kan ta sig ur sängen på grund av sorg, drabbad av det värsta som kan hända en förälder. En sorg som aldrig går över. Det finns inga ord som hjälper men många är vi som känner för och tänker på hennes föräldrar och andra anhöriga till de som omkom.

Stockholm i mitt hjärta

Jag är stolt över Stockholm och Stockholmarna som slöt upp när krisen var ett faktum. Poliser som skyddade oss, läkare som sprang ut från sina arbetsplatser, brandmännen som jobbade frenetiskt och alla civila som hjälpte till i allt kaos som uppstod. Då om någonsin kom vi närmare varandra.

Ingen ideologi, ingen politik, ingen åsikt, ingen egen erfarenhet kan någonsin berättiga till att mörda oskyldiga människor. 

Kommentera