Ja vi elsker

on

Idag går mina tankar till min älskade mamma som inte längre finns här. Jag kommer alltid minnas hur hon sjöng ”ja vi elsker kjött og pölse” varje 17:e maj. Hur slående var inte de orden när man tänker på vad jar arbetar med idag. En evig kamp för korvens överlevnad…..

Älskade Trondheim

Norge som barn var inget annat än glädjefyllt. Jag minns hur vi sprang tvärs över gatan för att köpa smågodis i en pappersstrut efter vi hade klättrat runt kyrkans väggar. Jag minns hur mina sysslingar och jag som hjulade i trädgården och ryckte upp färska rabarber när vi blev hungriga.

Självklart minns jag även när jag plockade vinbär i min mosters trädgård och hur jag smög in genom deras sovrumsfönster om dörren var låst. Jag älskade att gå från min mormors hem på Voldsminde till min mosters uppe på Singsakerbakken vilket var en ganska rejäl promenad. Märk väl under en tid när promenader var en glädje och inget dagligt stegtvång.

Heja Norge och hela den norska familjen idag!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.