En vård som krackelerar

on

Orken tar slut

Ibland undrar jag om man verkligen ser hur illa ställt det är med svensk sjukvård? Personalbrist gör att många går på knäna och det gäller både medarbetare och chefer. Trycket är enormt och allra värst är det för patienter som hamnar utanför. Hur är det möjligt att vi låter cancerpatienter stå i kö i väntan på en operation? En växande tumör är inte bara ett fysiologiskt problem. Ångesten finns där dygnet runt.

Psykisk ohälsa tar inte semester

Hur kommer det sig att ätstörningsklinikerna har överfyllt och månaders väntetid? Kliniker får stänga på grund av personalbrist under sommaren vilket är helt absurt. Psykisk ohälsa tar inte semester. Vi diskuterar mobilens eventuella strålning och hur det kan tänkas påverka våra ungdomars hälsa. Vi pratar om den eviga uppkopplingen och hur den leder till stress. Men varför funderar vi inte mer på vilken information det är som man får via alla dessa sociala och kommunikativa medel?

Du duger

Bild och film på de perfekta kropparna, den perfekta maten, den lyckade karriären, den bästa träningen, de härliga vännerna, den bästa skönhetsplastiken, alkohol, piller och pulver. Det finns inget slut på all eländig propaganda för hur man ska bli perfekt i alla sina roller som partner, barn, förälder, kompis, syskon, student, sambo ……….räcker det inte med att vara omtänksam och godhjärtad? 

Kommentera