Mångfald minst sagt

on

Start för dagen med företagarnätverket BNI. Det var dagens fakta som följdes av kvällens nöje. En konstnärlig ledare, en företagare, en barnmorska och jag – vad kan vi ha gemensamt kan man undra. Alla har tränat eller jobbat på Ylab eller min tidigare träningsanläggning på 80-90-talet.

Så gick det till

Gunilla och jag gick i grundskolan tillsammans. Hon arbetade på Yvonne Lin´s Workout en gång i tiden och sedermera som coach på Ylab. Idag hjälper hon till med alla gravida som har eller haft ortorexi. Ett ovärderligt stöd. Gudmor till min dotter. Ulla tränade wushu för mig en gång i tiden när jag reste fram och tillbaka till Skövde en gång i veckan. Det slutade med att jag köpte en prästgård som hette Kannemakaretorp utanför Töreboda. Det var när jag trodde att jag skulle bli bondmora och göra sylt vilket inte gick så bra. Maria är en nyare bekantskap som tränar flitigt på Ylab. Ett riktigt företagaress inom VVS och vi har kamperat i lite olika företagarnätverk tillsammans.

Blanda och ge

Så vad partar man om i en dylik konstellation? Vårdens förfall, teater som kulturarv och företagarfientliga högskolor var några av dagens ämnen. Sedan skrattade vi gott åt gamla minnen och blev sorgsna över ungdomens hårda krav. Lite ditten och datten därutöver innan man promenerade hem.

Spontanitet är hälsosamt

Att umgås med vänner är en injektion för hälsa och välmående. För att det ska fungera måste man utrota alla tankar gällande rigida regler för mat och träning. Livet måste levas och att vara spontan och flexibel öppnar många dörrar (de flesta faktiskt).

Kommentera