Kultur Krock Knock Krasch Koma

MODIGA nakendansare i kall historia

Tala om kulturbredd. Igår Dansens hus och idag Kulturhuset, från ”to Come” till ”Strauss”. En dansk regissör gestaltade orgasm kort och gott. Män och kvinnor i heloveraller i turkos mot en kritvit bakgrund. Sexuella formationer som följdes av en orgasmkör. Sedan dansade man Charlston i 30 minuter nakna. Jag antar att det skulle vara provocerande men det bet inte på mig. Tvärtom hade jag svårt att förstå själva idén och tyckte att det allra viktigaste saknades – känslan. Dans såg man inte mycket av.

Vackert och KÄNSLAN PÅ PLATS

Idag blev bättre för mitt personliga tycke och smak. Vi lyssnade på den brittiska stjärnviolinisten Nicola Benedetti i Karol Szymanowskis virtuosa första violinkonsert. Sedan blev det Richard Strauss symfonisk fantasi under ledning av amerikanska dirigenten Karina Canellakis. Hon dirigerade med en glöd och kraft som fick hela orkestern att lyfta (som sig bör). Helt påklädd för övrigt.

Det får bli sen publicering idag så att barnen gått och lagt sig.

Kommentera