The girl in the spider´s web

on

Titeln var nog det enda som var bra i David Lagerkratz film som hade premiär idag. När man sett Stig Larssons triologi kan inte det här bli annat än blekt och barnsligt.

Irriterande olikt

För en Stockholmare blir det patetiskt att se filmen där ingenting liknar Sverige i över huvud taget. Gatorna, broarna, viadukterna och inte minst husen är minst sagt osvenska. Naturen är inte heller vår även om man försökt filma i snötäckta områden. Känns inte autentiskt med andra ord. Fulare dessutom.

Svag story

Skåderspelarna (huvudroll undantaget) är av B-klass och storyn på gymnasienivå. Borta är karaktärerna från triologin och så även de originella händelserna. Pang pang i värsta Bond kopiestil varvat med lite incest och rödklädda kvinnor i högklackat. Otroligt svag story tyvärr så jag förstår inte varför Svenska Dagbladet tycker att det här är en spännande familjefilm.

Triologin var så bra och mitt i prick att inga skådespelare kan ta över rollerna. Så trist nog blir min rekommendation – se den inte. 

Kommentera