Semester i Spanien

on
SITGES

En vecka i Sitges som började med regn i två dygn. Passade perfekt för att landa i semester läge. Annorlunda plats med trettio procent inhemska och resten turister. Högt till tak generellt sett och urtrevlig personal överallt. En superaktiv vecka med träning ett par pass per dag men även långa promenader för att titta på vackra byggnader och konstverk.

Barcelona

Därefter  Barcelona som vi besöker årligen. Älskar morgonrundan på Diagonalgatan med avslut inne i parken intill. Lite Kinakänsla över det. Vi gör inte särskilt mycket när vi är där. Tränar och tar långa promenaden längst hela strandlinjen vilket alltid är lika härligt.

Den här gången blev det lunch på El Nationale som är värt ett besök bara för att se inredningen. En saluhall som satt ljussättningen i centrum och lagt själ och hjärta i mat och gröna växter. Bara miljön gör att man mår bra där.

UTEGYMMET 

Utegymmet är alltid en plats där vi stannar till och även surfingbutiken i slutändan. Köpte ett par shorts till (jag har en del) som var svindyra dessutom. Lika nödvändigt och användbart som alla nya cykelvägar i Stockholm när kylan kommer.

På kvällen alltid en promenad längst diagonalen igen för att hitta något trevligt ställe att äta middag på.

SISTA DAGEN

Det blev en ordentlig promenad i gamla staden vår sista dag. Den här gången på mindre gator där man ofta hittar små originella butiker. En utställning hann vi med och jag föll för de här tre vackra borden och hade önskat att ekonomin tillåtit att ta med ett hem. Men jag gråter inte över det för det blev ett par saker till Ylab i allafall. Vår vana trogen köper vi alltid något nytt varje sommar.

Sista dagen orkade vi inte gå ut mer än till ett kvarter bort där vi köpte lite take away. Sedan var det lite Netflix som jag alltid somnar bra till och upp i ottan för en sista löprunda och frukost innan det var dags att bege sig till flygplatsen.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.