Hoppet

I kinesiska språket finns det så många ord som låter likadana med undantag av hur det betonas. Svenskan har inte lika många men några har vi exempelvis ”anden” och ”hoppet”. Varför kom jag att tänka på det? Jo för att jag gick hem från Ylab och funderade över om våren kommer någon gång och då tänkte jag att man inte får ge upp hoppet även om det blåser nordanvind och är kallt.

Vi är ju trots allt vikingar och borde stå ut med lite aprilväder.

Men väl framme i Tegnérlunden såg jag att det börjar knoppas och då får vi hoppas på att det snart blir varmt igen. Sedan har jag en annan person som jag hoppas ska våga ta hoppet från sjuk till frisk och tro på en bättre framtid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.