Bod Pod och ämnes omsättning

Nu är alla nyårslöften igång igen. Tyvärr startar många sina dieter med i princip samma upplägg som man hade förra året och då blir det troligtvis samma resultat. De flesta tröttnar innan sportlovet. Det är sällan dålig karaktär utan snarare att man går ut med full kraft (för mycket träning och för lite mat) vilket gör att man får svårt att hålla fokus och upprätthålla uthålligheten längre än ett tiotal veckor.

En annan sak, de flesta vet inte mycket mer än sin vikt och vad man vill väga. De räknar kalorier in men har ingen aning om hur mycket man förbrukar. Det verkar inte vara ett bra upplägg utan snarare som att göra en ekonomisk kalkyl när man enbart har tillgång till intäkter och inte utgifter.

Idag finns både fettmätning med Bod Pod och Ämnesomsättningsmätning som man kan göra på Ylab. Det ger konkreta mätvärden så man vet vart man startar och hur mycket energi man gör av med. Men kanske än viktigare, om man följer upp under dietens gång kan man säkerställa att man går ner i fettvikt och inte muskelmassa eller vätska. Något att fundera på.

Mer om ämnesomsättning

Mer om fettmätning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.