Kul i Jul eller inte….

on

När man arbetar med kost och träning möter man många misströstande och oroliga efter julledigheten. Det är trots allt årets svåraste helg för många med ätstörda beteenden. För de med Ortorexia atletika som går på Ylab sedan över ett halvår har julen varit betydligt bättre än året innan. Det är så viktigt att kunna göra den här typen av jämförelse eftersom man sällan märker de små förändringarnas framsteg när man är mitt i förändringen.

För de som var hos oss 2021 blev det en toppen jul i jämförelse med när man först kom till behandling.

Det är så mycket villfarelse som gör att julen blir jobbig. Mycket mat på bordet är inte detsamma som att äta mycket för att ta ett exempel. Att skrämma upp sig själv för att man ätit ”julmat” är inte heller vettigt eftersom de olika livsmedel som ingår inte har något samband med viktökning. Det är som bekant energimängd som avgör.

Många av de som går upp under julen gör det för att man ”tar tillfället i akt och äter stora mängder mat bara för att det är helg”. Det är som med alkohol men handen på hjärtat (eller hjärnan), måste man dricka en flaska vin om dagen bara för att det är jul?

Jag vet inte hur många som kommit till Ylab och sagt att de gått ”massor” i vikt. Men, efter en bodpod mätning visade det sig inte vara fallet eller bestå mest av vätska. Inte heller behöver man promenera galet mycket. Sjutusen steg räcker gott och väl. Be happy!

Bod Pod

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.