Familjärt firande och fitness på Grand Hotell

yvonnelin_livet_grand_solyvonnelin_katarinarytter_grand_ortorexiiMedan solen gassade och halvmaran pågick träffades flera av fitnessvärldens starka profiler i baren på Grand Hotell för att fira Ove och Catharina Rytters femåriga brölloppsdag. Brölloppet skedde just här på Grand och dagen till ära hade paret sina vackra bröllopskläder på. Naturligtvis passar kläderna fortfarande och kommer säkerligen göra det i tjugo år till för den här familjen håller sig i form.

Fitnessprofiler som påverkat 
Ove är fitnessbranschens mediamogul som startade tidningen B&K Magazine en gång i tiden då han själv var en tävlande bodybuilder. Även Catharina har tränat sedan åttiotalet så gymmet i garaget används flitigt av båda. Med på firandet var även brorsan Mats Rytter som roddade Fitnesstidningen i många år. Hans fru Anna tar hand om alla som går sönder kan man säga, i sin egenskap av fysioterapeut. Ove och jag går tillbaka långt i tiden. När jag startade den första ”moderna” träningsanläggningen på Luntmakargatan startade Ove sin redaktion tvärs över gatan. Ove, Mats och Anna  har judo som bakgrund vilket uppskattas av min man som fortfarande är tränare i judo. Ove är gudfar till vår yngsta dotter så även han fick fundera över att hon nu är i London en längre tid.

Västerås är navet

yvonnelin_carinaisaksson:grand_ortorexiSom om det här gänget inte var nog var halva Västeråsligan på plats. För er som inte vet är de flesta maskintillverkare och distributörer, arrangörer och andra fitnesskonceptmakare därifrån. Själv fick jag en pratstund med Carina Isaksson (bäst i Bodyfitness i värden 2013 för 45+)  som menade att det var minst tre stycken på varje workshop om Bodyfitness som hade restriktioner på mat av alla slag. Hon menade att de svalt och mådde dåligt och efter några minuter kom samtalet att handla om ortorexi, denna festdag till trots.

Kommentera