Cat crawl minnen

on

yvonnelin_humlegården_livetIgår traskade jag och min man genom vackra Humlegården. Löven har börjat falla och påminner om att det är höst trots att sol och värme säger sommar. När vi går och samtalar som bäst ser jag ett rep längst en trädstam och där uppe bland löven hänger en kille upp och ner.  Han har just tappat balansen och hänger som en liten apa högt däruppe. Så tar han sig runt och börjar crawla framåt.

Jag minns Oskar Fredriksborg, ett sund mellan Värmdö och Rindö som alla som åkt Finlandsfärjan passerar.  Nu fyllt av segelbåtar och bostäder men där låg en gång i tiden KA 1 och Kustjägarskolan med sina kaserner, idrottshall, vattenhall, matsal, hinderbanor och inte minst den branta backe som går från sundet och upp mot fästningen. Där provade jag catcrawl för första gången i mitt liv och tyckte det var riktigt spännande. Det mesta med rep är faktiskt spännande. Klättring, firning, bungy jump eller åka på en vajer över ett sund (den storyn får bli en annan gång). Tuffa saker har man gjort i sitt liv men tillräckligt tuff för att stå emot virus är man inte (all Qi till trots) så nu går jag hem och hostar och snorar ett tag.

Kommentera