Jag vet varför fåglarna kvittrar

on

 Vem vill inte sjunga och kvittra när man flyger bland molnen och cirklar på termiska bubblor tillsammans med fåglarna? Jag har ett oerhört starkt minne från en tidig morgon i Engelberg i Schweiz. Jag vaknade tidigt, satte på mig min flygoverall, tog hjälmen i handen och ryggan med min skärm och begav mig ut. Liftarna hade inte börjat att gå ännu så jag fick traska för fot uppför Furenalp. Jag packade upp min skärm, rättade till linorna och satte på mig selen. Ingen annan människa syntes till så jag satte på mig mina hörlurar och knäppte på min variometer.

yvonnelin_engelberg_monasterySå drog jag upp skärmen och började springa utför sluttningen tills jag fick luft under vingarna och flög ut från berget. Jag hade säkerligen redan ett hundratal flyg bakom mig, men den här morgonen blev speciell. När jag flög ut över dalen med Enigma spelande i mina öron började klostrets munkar vandra mot sin morgonmässa. Jag cirklade ovanför dom och musiken, munkarna, klosterklockorna och fåglarna runt omkring gav en andäktighet som är svår att beskriva. Det var en morgon i tystnad i harmoni med människa och natur som jag sent ska glömma.

Kommentera