Bravo SVT för er granskning av hälsokost butiker

gurkmejanonsensFagra löften, tjuv och rackarspel

Nu är det fagra löften från hälsokostindustrin igen. Gurkmeja mot Alzheimers.  Medan ett stort antal människor är rädda för medicinernas biverkningar (som dessutom finns deklarerade i förpackningen) litar många blint på effekter från olika hälsokostpreparat. Kanske gäller den naiva parollen: Om vi inte vet om det finns biverkningar, så finns de väl inte? 

SVT granskar hälsokostbutiker

Sveriges Television undersökte trettio olika butiker och deras svar gällande om det fanns något preparat mot Alzheimers. Hälften, ja du läste rätt, hälften sa att rekommenderat preparat kunde hjälpa. Det är numera ett lagbrott att utlova hälsoeffekter som inte har ett vetenskapligt stöd. Tack och lov att media söker upp en del inom hälsa som Konsumentverket inte hinner med.

Släng ett öga på alla fagra löften intill. Hur kan man sko sig på människors desperation när framför allt livshotande sjukdomar är ett faktum? Fy skäms.

NÄR NÅGOT VERKAR FÖR BRA FÖR ATT VARA SANT, ÄR DET NOG INTE SANT

Kommentera