Tekniska framstegens paradox

on

Är det inte märkligt att just när vi står på höjden av vår tekniska utveckling och materiella tillgångar, så känner vi samtidigt mer oro än någonsin, är mer disponerade för depression och nedstämdhet samt mer osäkra över vårt utseende och vår vänskap med andra. Vi överkonsumerar och söker tröst i ätande, impulsköp och alkohol.

En kamp mot psykisk ohälsa

yvonnelin_ledsenHur kommer det sig att vi har skapat så mycket mental ohälsa när vi har det så mycket bättre materiellt sett? När man lyssnar på hur vi talar om våra liv låter det som vi genomgår ett slagfält för psykologisk överlevnad. Detta i en tid när vi riskerar att utarma vår jord efter att vi levt i lyx och överflöd.

Ju mer vi köper desto mer saknar vi 

yvonnelin_shoppingMaterialismen verkar kila in sig mellan människan och konsten att kunna njuta av det sociala umgänget. Man behöver inte dra några höga politiska växlar över den iakttagelsen utan bara gå till sig själv. Vad har betydelse i livet? Rangordna och se….

 

Bil           Familj         Pengar   Katamaran    Mat

Båt          Fritid          Pondus  Kärlek           Mamma

Barn       Fikarast    Pappa     Kompis          Mys

Kommentera