Pinnar i hallen

on

yvonnelin_kinesiskaspjutI min hall står ett gäng pinnar eller kanske mer korrekt spjut. De ser ut som polkagrisar men är faktiskt spjut som ingår i Peking Opera. Jag hade nöjet att få träna med operaelever i Kina en gång för länge sedan men inte minst var min wushulärare en riktig hejare på traditionella kinesiska vapen inklusive operaspjut.

Hong Kong

yvonnelin_kowloonJag har många fina minnen från träningen med dessa spjut. Ett som är lite extra speciellt är när jag var i Hong Kong. På den något mindre turistiska och mer kinesiska delen i Kowloon finns ett högt berg med många trappsteg för att komma till toppen.

Konsten att träna med en kinesisk orkester

Det var min morgonträningsplats och när jag dök upp med mina käppar så var det alltid en grupp pensionärer som blev glada. De spelade nämligen kinesisk operamusik tillsammans och ville alltid att jag skulle göra ”piaoyen” det vill säga uppvisning.

yvonnelin_mammachristianSå medan de spelade och sjöng hoppade jag omkring med mina spjut och övade rutiner som min lärare lärt mig. Det var ett minne men det finns fler….som när jag och min son Christian tränade akrobatik till exempel.

Kommentera