Bravo Alexandra!

Ibland måste man citera sina vänner och idag är en sådan dag. Alexandra Pascalidou skriver följande på Facebook idag: 

”Invandrare borde/måste integrera sig till det svenska samhället” har jag fått höra sedan jag lärde mig det här språket. Och tro mig, jag och många med mig har slitit och svettats för att lära oss knep och koder, tonfall och traditioner. Och nu ser vi det rasistiska raseriet gå till mangrann attack när ett svenskt barn bär Luciakrona i Åhléns reklam. Ett barn som råkar vara svart. För att det är så här Sverige ser ut. I mångfaldens anda. I det könsneutrala tidevarvets epok när människor ska slippa bli inlåsta i biologiska boxar. Och hatet väller fram med sådan kraft att familjen tvingas retirera för rasismen. Det är en skam. En kapitulation för mörkerkrafter. Jag har all respekt och djupaste förståelse för familjen. Men jag har ingen respekt eller förståelse för den ondska som väller fram draperad i omtanke och omsorg för det ”pursvenska”. Jag har ingen respekt för dem som nu blottat sig men ändå värjer sig för ord som rasism. Om inte detta- vad är då rasism? #jagärlucia

Bra skrivet Alexandra! Dags för rasiterna att ta bussen utanför stadgränsen och se världen utanför deras fönster. 

Kommentera