Stockholms gator fyllda av sorg

on

Folk vandrar längs med avspärrningarna. Man lägger en blomma i ett hörn så nära man kan komma. Men en plats känns verkligare än andra. Starten vid restaurang Caliente där blodet fortfarande ligger kvar på gatan. Här gick livet förlorat från någon som vi inte vet namnet på.
Pressfolk finns överallt liksom tungt beväpnad polis. Vad kan man annat än säga att polis och insatsstyrkor handlade effektivt igår. Så även de som försökte rädda liv och alla som via #openstockholm öppnade sina hem för strandade personer som inte kunde ta sig hem.

Stockholm genomgick en tillfällig Lock Down i staden men inte i våra hjärtan. Öppna Stockholm handlar om att inte politisera det som hänt och fortsätta värna om ett samhälle där vi dömer människor efter lagen och inte efter påstådda rykten eller politiska manifest.

Vackra Stockholm förblir vackert och välkomnande men en dag som idag är sorgens dag för de som drabbats allra hårdast. Våra tankar går till dom.

Drottningatan var Ylabs hemvist och min arbetsplats  i 14 år och har därför en speciell plats i mitt hjärta. Hon kommer att repa sig och vi med henne.

Kommentera