En stad i sorg

Drottninggatan är full med folk. Blomhögarna växer i så många hörn. Så många liv gick förlorade. Så många anhörigas liv har gått i kras. Så många av oss vet inte vad vi ska göra. Vi vill hjälpa till att läka sorgen men vet inte hur. Därför vandrar vi längst Drottninggatan, stannar, funderar, lägger ned en blomma, reflekterar över livet och hur en 4 barnspappa kan klara av att köra över en 11-åring. Han tog ett barns liv. Han tog 5 barns liv för de fyra han lämnade kommer aldrig att repa sig från det fruktansvärda dåd som deras far begått, vilket allt tyder på. Han är inte dömd ännu så än har hans barn ett hopp om att det inte är sant.

Medan barnen väntar har ett barns livs släckts för alltid och en mamma som aldrig fick möta upp sitt barn kommer att ställa sig samma fråga om och om igen, varför bestämde jag möte just där och då. Det mest gripande är att se filten under blomhavet. Det gör ont.

Kommentera