Tai chi – den långsamma utmaningen

on

Tai chi på jobbet

Idag har det varit en fantastisk dag igen. Måndagar och onsdagar har jag en kund som jag tränar tai chi med och det känns alltid lika mäktigt. Vi talar ofta om konsten att ha tio bollar i luften medan vi i samma andetag talar om hur stressade alla är. Vad är det som är så käckt med tio bollar samtidigt?

Imponerad av det starka

Vad är det som är så faschinerande med att springa snabbare än någon annnan? Vad är så häftigt med att kunna träna hårdare än någon annan? Vad är så inspirande med att någon är så stark att han kan dra ett lok?

Kusin vitamin – stark som en oxe

Det är klart att jag liksom alla andra blir imponerad av min starka kusin som har garaget fullt med stenbumlingar och som lyfter 65 kiloshantlar som om det vore en flaska vatten. Jag är imponerad över Bolt som fysfenomen och jag ville ingenting hellre än att bli snabbare, starkare och smidigare än mina medtävlande när jag fajtades i VM. Men då som nu, faschinerades jag av tai chi – denna untrarapida rörelseform som utmanar andra sinnen och kapaciteter än de vi är vana vid. Det är vackert men även effektivt. Koordinationen, styrkan, rörligheten och koncentrationen förbättras definitivt.

Vad är världsrekordet på 100 meter? Hur långsamt kan man springa 100 meter? Den som vill komma framåt bör vidga perspektiven och tänka ”out of the box”. 

 

Kommentera