Ingen riktig jägare missar det här

Skam den som inte ger sig

Om det är någonting som jag är bra på så är det att skratta åt mina misstag men precis som för många andra är det allra roligast efter ett tag. Många som känner mig vet att jag är envis som synden och det kan straffa sig ibland. Den här dagen som jag tänker berätta om var en kylig vårdag ute på Korsö som då var Kustjägarskolans domäner. Vi hade varit ute och dykt och det var dags att hoppa upp på bryggan efter dyket. Det var en bra bit från vattnet till bryggkanten men kunde de andra dykarna hoppa upp galant med torrdräkter och allt så skulle väl jag med kunna det.

Plums

Jag tog sats men hamnade tillbaka i vattnet med ett plask. Pinsamt värre eftersom det satt ett gäng unga soldater på slänten och såg det hela. Ett nytt försök gick samma väg och när jag försökte en tredje gång utan att komma upp kom en trevlig löjtnant fram och sträckte ut handen för att dra upp mig. Men då flög envisakärringdjävulen i mig. Jag skulle klara mig själv och det blev allt fler försök med en alltmer utmattad mig. Efter tjugo minuter ungefär säger en annan kille i hopen av åskådare:

”har du funderat på att ta av dig viktbältet”

Inte hade jag tänkt på att jag glömt slänga upp det på bryggan först. Så jag gick med viktbältet runt mig resten av dagen …varför kan man fråga gamla jägare om 🙂 En sak är säker, noggrannhet är något som kan vara avgörande för ens och andras överlevnad i det militära så de små detaljerna är bara till för att skratta åt i det civila livet.

Kommentera