Varför behöver träning vara så komplicerat?

Jag avser i första hand allt som ska ordnas runt omkring. Årskort ska köpas, träningsskor utprovas, kläder inköpas, vattenflaska fyllas och i mitt gebit så ska även tandskydd, handskar och diverse andra skydd packas ner. Sedan var det schampot, handduken och kolla busskortet. Mobilen måste med naturligtvis och självfallet har man bokat sitt deltagande innan.

Det var så mycket enklare när man tränade på idrottshögskola med studentrum alldeles intill. För att inte tala om träningen i Kinas parker. Det var bara att traska ut i parken och ställa sig bak en buske och köra på. Sparka och slå lite på träden, grundtekniker, rutiner, redskapsteknik och så lite fysövningar på stenplattorna. Sedan var man klar för lite sojabönsoppa och ångbullar.

Att träna ute i naturen är det något visst med. Aldrig långtråkigt och inte en kaloriräkning så långt ögat nådde.

Kommentera