Barndomens små glädjeämnen

on

Imorgon: börjar på Ylab, fortsätter till universitetet men sedan efter allt är klart för dagen blir det full fart till blåa huset. Det vankas min absoluta favorit gällande klassisk musik nämligen Tjajkovskijs violinkonsert. 

MIN BARNDOM

Varför den ligger mig så varmt om hjärtat hör till barndomen. Jag fick en skivspelare (hette så på den tiden) när jag var liten. Den kunde packas upp och hade två små högtalare som jag satte på mitt nyinköpta bord från Ikea. Bordet var svart och vitt och soffan var röd. Jag kände mig supermodern när jag hade en soffa istället för en säng och min fina skivspelare på bordet.

MINA FÖRSTA SKIVOR

Mina två första skivor var Tjajkovskijs violinkonsert och Svansjön. Jag lyssnade på dom varje dag och drömde mig bort från det jag tyckte var sorgligt för stunden. Skiva nummer tre minns jag inte ens men jag dansade på skolgården tidigt om morgnarna till musiken som jag hörde i mitt huvud. En dag kom en man förbi och frågade om jag inte skulle börja på balett. Jag svarade artigt att min veckopeng nog inte räckte till det. Så kom det sig att jag fick dansa gratis i den lokala dansskolan för barn för mannen i fråga var danslärare. Jag var så lycklig men allra lyckligast var jag nog när dom tog kort på mig i min fina kläder. Fram till idag vet jag inte om det var läraren som betalade själv eller hur det förhöll sig med terminsavgiften som jag aldrig behövde betala.

Var du än finns var det nog du som fick mig börja min träningsresa, något jag är oerhört tacksam för. 

Kommentera