På hyllorna i Moskva

on

Vi tog en promenad till den närmaste gallerian för att köpa lite frukost till i morgon bitti. Numera är mycket likt resten av Europa.  En del varor skiljer sig så klart men kanske  är det framför allt preferenserna som är annorlunda.

Ryssar är galna i kakor om inget annat. Sötsaker i massor och hundratals olika sorters yoghurt. Smetana och Tvorok står på samma hyllor och personligen tycker jag att Smetana är godare än creme fraiche. Tvorok är kesoliknande men har en säregen smak som får mig att minnas när vi köpte den färsk på en marknad i Odessa en gång. Så gott!

Minnen, minnen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.